• slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
Başkan'ın Mesajı
Duyurular

Çanakçı Köyümüzü en iyi şekilde tanıtımını yapmak ve bir takım ihtiyaçlarını karşılamak için kurulmuş olan derneğimizin faaliyetlerine devam etmekteyiz.

Öncelikle dernek faaliyetlerimizden haberdar etmek ve köyümüzün tanıtımını daha çok insana ulaşması için www.canakciyarder.org İnternet adresini faaliyete geçirerek önemli bir attığımızı düşünüyorum.

Bilindiği gibi internet sitesinin dünya genelinde haberleşme adına ve tanıtım adına büyük bir önemi bulunmaktadır. Bu vesileyle tüm faaliyetlerimizden hem gurbetteki köylülerimize hem de bizi uzaktan ve yakından tanıyan herkesi haberdar edeceğiz.


İstanbul Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 33,9766   34,0379
EURO 37,9182   37,9865
Özlü Sözler
Derya büyüktür ama herkes kabı kadar alır
Son Ziyaretçi Yorumları
Tolga Özgan
Güzel bir paylaşım sitesi emeği geçenlere tesekkurler

hakan uslu
Emeği gecen herkese teşekkürler. Köyümüzü, köylümüzü sevelim.Bir olalım, birlik olalım.Kırıcı değil yapıcı olalım. İyi ki varsınız.

ilknur kara
tebrik ederim bu basarıda katkısı olan herkese teşekkürler


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Reklam
Son Cemre Toprağa Düştü


Son Cemre Toprağa Düştü

Baharın müjdecisi olarak bilinen ve ‘kor halindeki ateş’ anlamına gelen cemrelerin sonuncusu toprağa düştü.

Arapça bir kelime olan cemre, ateş, kor, köz, sıcaklık anlamına geliyor. Şubat’ın 20'sinden sonra havaya, bir hafta sonra da suya düştüğü belirtilen cemrenin 7 gün sonra toprağa düştüğü ve sıcaklığın toprakta başladığına inanılır.

Eskiden yıl “Kasım, 180 gün” ve “Hızır, 185 gün” olarak ikiye ayrılırdı. Kasım, kasım ayının 8'inde başlar, 46'sında erbain, 86'sında da hamsin girer, kışın en soğuk 90 günü böylece geçerdi. Cemrelerin ilkinin, Kasımın 105'inde (19-20 Şubat) havaya, ikincisinin Kasımın 112'sinde (26-27 Şubat) suya, üçüncüsünün de Kasımın 119'unda (5-6 Mart) toprağa düştüğüne inanılırdı.

Aslı Arapça ve köz veya ateş anlamına gelen cemrenin, İslamlık öncesi Türk kültüründe imre şeklinde var olduğu mitoloji araştırmacıları tarafından söylenmektedir. Altay türkülerinde imre ya da imere denilen ruhun bu tarihlerde sırayla havaya, suya ve toprağa elindeki ateşi saçtığı söylenirdi. Cemrelerden bir hafta sonra Nevruz geldiği ve Nevruz öncesinde ateş, hava, su ve toprakla ilgili dört çarşambanın Azeri kültüründeki varlığı dikkate alınarak cemreler arasındaki ilişki bu bilgilerle de pekiştiriliyor.

kaynak:haberexen


07 mart 2014







Okunma Sayısı: 28


3.145.178.14








DİĞER HABERLER

Aidat Borcu Sorgulama
Reklam
Ziyaretçi Sayacı
Bugün: 109
Dün: 292
Toplam: 17033

Samsun İlkadım Çanakçı Köyü

© Copyright 2024  V4.5 Tüm Hakları Saklıdır.

Hazır Dernek Sitesi



Top